Trafik­anordnings­­plan (TA-plan)

Trafikanordningsplan – vad är det och vad gäller? Texten längre ner på den här sidan är hämtad från Trafikverkets hemsida. Den beskriver vad som gäller för din trafikanordningsplan (TA-plan). Ta kontakt med Rondellen Maskin för att få hjälp med allt du behöver vas gäller TA.

Läs också:

Få hjälp direkt

Ta kontakt med oss idag och ge oss uppgifter kring just ditt projekt, så ordnar vi resten!

Är du intresserad över att få mer information kring trafikavstängning så är du alltid välkommen att slå oss en signal på 020 – 120 29 00.

Trafikverket: Trafikanordningsplan (TA-plan)

En trafikanordningsplan (TA-plan) innehåller fakta om ett vägarbete och hur det ska märkas ut. Här hittar du all information om ansökan.

För att sätta ut, underhålla och ta bort vägmärken och skyddsanordningar vid vägarbeten krävs tillstånd av väghållningsmyndigheten (Trafikverkets region).

Trafikanordningsplan: Kontrakt som bygger på Trafikverkets föreskrifter om Säkerhet vid arbete på väg

Du som arbetar i ett kontrakt som bygger på Trafikverkets interna föreskrifter om Säkerhet vid arbete på väg (IFS), eller utför tillståndsgivna arbeten, till exempel ledningsarbeten, ska ansöka om TA-plan. En TA-plan innehåller fakta om vägarbetet och exempel på hur utmärkningen ska utföras.

Trafikanordningsplan: Kontrakt TRVK, arbete på väg

I kontraktet framgår det hur du ska hantera trafikanordningar. I de flesta fallen behöver du bara fylla i kontaktuppgifter i webbtjänsten, Fifa, senast två veckor före planerad byggstart. Då får du ett automatiskt klartecken från Fifa. När det framgår i kontraktet att du ska redovisa förslag på trafikanordningsplaner ska det göras senast tre veckor före planerad byggstart i Fifa. Du får klartecken att starta arbetet genom Fifa.

I båda fallen måste du alltid anmäla när arbetet startar, senast två veckor före planerad byggstart, avslutas eller när det är uppehåll i arbetet (aktivera och inaktivera arbetet). I samband med att du startar arbetet aktiveras även eventuellt utfärdade föreskrifter. Det görs i Fifa, via sms-tjänst eller enligt vad som framgår av kontraktet.

De nya bestämmelserna i TRVK, arbete på väg medför också förändringar för tillståndsgivna ledningsarbeten. Av tillstånden framgår vilka krav på utmärkning och skyddsanordningar som gäller för just det arbetet. Du behöver bara anmäla när arbetet startar och avslutas via webbtjänsten (aktivera och inaktivera arbetet). Någon TA-plan behöver du då inte ansöka om.

Ansök om trafikanordningsplan TA-plan senast tre veckor innan ett vägarbete ska startas

Senast tre veckor innan ett vägarbete ska startas ska ansökan om godkännande av TA-plan lämnas till Trafikverket. Ansökan ska innehålla skisser på hur sökande ska skapa en säker arbetsplats för trafikanter och personal.

Trafikverkets region granskar ansökningen mot aktuella författningar, Trafikverkets IFS och andra styrande dokument beslutade av Trafikverket. Ett godkännande av TA-planen från Trafikverket fråntar inte den sökande ansvar över arbetsmiljön eller ansvaret att följa Arbetsmiljöverkets regler. Det kan krävas ytterligare säkerhetshöjande åtgärder, utöver vad som anges i TA-planen, för att arbetsmiljön ska bli bra. TA-planen anger bara minimikrav.

Vi på trafikavstängning

Predrag Bato Mihajlovic

Trafikavstängning

Henrik Forsberg

Trafikavstängning

Pontus Oskarsson
Pontus Oskarsson

Trafikavstängning

Genom att välja Rondellen Maskin som din leverantör av TA-lösningar (t.ex. framtagande av trafikanordningsplan), hyrmaskiner och entreprenadtillbehör, får du en partner för livet. Vi bryr oss om kunden och håller vad vi lovar. Vi skapar ett effektivt bygg- och anläggningssverige!

Kontakta oss för priser och/eller offert.

rondellenmaskin-vit-logo

Din självklara partner när du behöver trafik- och avstängningslösningar, hyra maskiner eller köpa entreprenadtillbehör

Rondellen Maskin startades för att vi såg att det saknades en helhetspartner, någon som kan erbjuda trafikanordning, uthyrning och försäljning, allt under samma tak. Vi öppnade upp dörrarna till vår första anläggning 2011, sedan dess har vi vuxit och idag har vi fyra stycken etablerade anläggningar.

Vårt huvudkontor finns i Kinna, där kan vi erbjuder trafikanordningar, uthyrning och försäljning, på anläggningen i Landvetter har vi satsat mer på uthyrningen och i Nyköping har vi endast försäljning. I Partille har vi satsat på både uthyrning och försäljning.

Hos oss är alla välkomna, våra kunder är allt från privatpersoner till företag och kommuner. Man kan hyra maskiner och entreprenadtillbehör under olika tidsperioder, allt från en dag till flera år, det är ni själva som bestämmer vilket just ert behov är. Distans är heller inget problem för oss, det märks då vi både hyr ut och säljer produkter till kunder över hela Sverige samt delar av Europa. För oss är ingenting omöjligt!

0


Det finns inga produkter.